masovi-vbivstva-aktivistiv-na-maydani-ofis-genprokurora-ochikuye-spravedliviy-virok-uzhe-tsogo-roku

Масові вбивства активістів на Майдані: Офіс Генпрокурора очікує справедливий вирок уже цього року

 • 536066 переглядiв

КИЇВ. 17 лютого. УНН. В Офісі Генпрокурора очікують, що в цьому році буде справедливий і законний вирок у справі щодо масових вбивств активістів Майдану 20 лютого 2014 року, фігурантами якої є п’ятеро ексберкутівців. Сторона обвинувачення орієнтувала суд на призначення покарання у вигляді довічного позбавлення волі. Про це повідомив представник Офісу Генерального прокурора України Олексій Донський під час брифінгу, передає кореспондент УНН.

Цитата

«У 2022 році закінчився судовий розгляд у справі про вбивства на вулиці Інститутській відносно п'яти працівників спецроти "Беркуту", відносно трьох з них відбувається провадження в режимі спеціальної судової процедури, об'єднаний процес. Суд пішов до нарадчої кімнати. Ми, тобто сторона обвинувачення, так само як і потерпілі, орієнтували суд щодо призначення покарання у вигляді довічного позбавлення волі. Ми очікуємо, що в цьому році буде справедливий і законний вирок у цій справі», - розповів Донський.

Доповнення

17 листопада 2022 року суд присяжних Святошинського районного суду міста Києва завершив судовий розгляд справи «Вбивства людей 20 лютого 2014 року під час Євромайдану», який тривав з травня 2016 року.

Доповнення

Святошинський районний суд Києва дозволив заочний розгляд судового провадження щодо ексберкутівців Павла Аброськіна, Сергія Зінченка і Олега Янишевського у справі щодо масових вбивств активістів Майдану 20 лютого 2014 року.

П’ятьох колишніх беркутівців — Сергія Зінченка, Павла Аброськіна, Сергія Тамтуру, Олександра Марінченка та Олега Янішевського — обвинувачують у вбивствах та інших злочинах, що 20 лютого 2014 року призвели до загибелі 49 людей на вулиці Інститутській у центрі Києва.

29 грудня 2019 року відбулося звільнення утримуваних осіб з ОРДЛО. На підконтрольну Україні територію повернулось 76 утримуваних осіб. На обмін були заявлені і ексберкутівці. Суд відпустив їх з-під варти перед обміном. Тодішня учасниця переговорів у ТКГ від України Валерія Лутковська заявила, що видача ексберкутівців була умовою Москви.

Святошинський районний суд міста Києва оголосив у міжнародний розшук підозрюваних у масових вбивствах активістів на Майдані у 2014 році, колишніх бійців підрозділу “Беркут” Павла Аброськіна, Сергія Зінченка і Олега Янишевського.

Українські Національні Новини

Кримінал та НП