masovi-zakhodi-ye-odnim-iz-osnovnikh-chinnikiv-poshirennya-covid-19-v-ukrayini-stepanov

Масові заходи є одним із основних чинників поширення COVID-19 в Україні - Степанов

 • 14718 переглядiв

КИЇВ. 24 вересня. УНН. Проведення масових заходів буде призводити до зростання кількості нових випадків захворювання на коронавірусну хворобу COVID-19. Про це під час брифінгу повідомив міністр охорони здоров’я Максим Степанов, передає кореспондент УНН.

"Ми бачимо, що у Дніпропетровській області і у місті Дніпро починається зростання кількості захворівших. Не дуже складно провести відповідний "ланцюг": з точки зору проведення масових заходів, які відбувались. Це ще раз говорить про те, що саме масові заходи є одним з основних чинників розповсюдження коронавірусної хвороби", - підкреслив Степанов.

Він звернувся до представників місцевої влади із закликом не проводити такі заходи, адже їх проведення буде призводити до зростання кількості нових випадків захворювання.

"Будь-які масові заходи, де є велика кількість людей і які проводяться з недотриманням заходів епідемічної безпеки, з недотриманням дистанції тощо, а такі речі як святкування дня міста, або те свято, яке ми бачили у Запоріжжі... воно все буде призводити до зростання кількості захворівших. При чому, до зростання досить миттєвого", - зазначив міністр.

Як повідомляв УНН, в Україні на 8:50 24 вересня зафіксовано вже 188 тис. випадків коронавірусної хвороби COVID-19, приріст нових випадків за добу - майже 3,4 тисячі.

Нагадаємо, у МОЗ назвали регіони з найбільшим добовим приростом хворих на COVID-19.

Українські Національні Новини

Суспільство