masshtabnu-pozhezhu-ocheretu-na-chernigivschini-likviduvali-za-dopomogoyu-aviatsiyi

Масштабну пожежу очерету на Чернігівщині ліквідували за допомогою авіації

 • 15798 переглядiв

КИЇВ. 8 квітня. УНН. Для ліквідації загоряння очерету на території Міжрічинського регіонального ландшафтного парку на Чернігівщині довелося залучати авіацію Держслужби з надзвичайних ситуацій. Про це повідомляє УНН з посиланням на прес-службу Управління ДСНС у Чернігівській області.

Згідно із повідомленням, 7 квітня о 16:00 до ДСНС надійшла інформація про те, що поблизу села Тужар, Козелецького району, виникло загоряння очерету.

Після прибуття на місце, о 19 годині, вогнеборці зафіксували три осередки горіння очерету та лісової підстилки на площі 40 га у 83 кварталі Міжрічинського регіонального ландшафтного парку. Для локалізації пожежі авіацією ДСНС було зроблено 6 скидів води (24 тонни).

Менше ніж за годину пожежа була локалізована, а робота авіації по гасінню пожежі в Міжрічинському регіональному ландшафтному парку завершена. Загалом, літаками ДСНС було здійснено 21 скид води, загальною масою 50 тонн.

У прес-службі додали, що до гасіння було залучено 90 чоловік особового складу, 12 одиниць техніки, з них від ДСНС 39 чоловік особового складу та 8 одиниць техніки.

Вже 8 квітня загорання очерету та лісової підстилки на території Міжрічинського регіонального ландшафтного парку було повністю ліквідовано.

Як повідомляв УНН, раніше вогнеборцям вдалося локалізувати пожежу очерету на Чернігівщині. 

Українські Національні Новини

Кримінал та НП