match-z-shistma-golami-shakhtar-proyshov-benfiku-na-shlyakhu-do-1-8-finalu-ligi-yevropi

Матч з шістьма голами: "Шахтар" пройшов "Бенфіку" на шляху до 1/8 фіналу Ліги Європи

 • 19001 переглядiв

КИЇВ. 28 лютого. УНН. На полі "Ештадіу да Луж" лісабонська "Бенфіка" прийняла "Шахтар" у грі-відповіді 1/16 фіналу Ліги Європи, повідомляє кореспондент УНН.

Команди почали протистояння без розкачки: на 9 хвилині капітан "орлів" Піцці з-під захисника пробив низом під самісіньку стійку воріт, а через три хвилини Рубен Діаш зрізав м'яч у власну сітку воріт після прострілу Додо (1:1).

Ініціатива на полі була за господарями, які тиснули на "гірників" і домоглися свого на 36 хвилині – Рубен Діаш відзначився голом головою при подачі Піцці з кутового. Старт другої половини став дзеркальним відображенням першої – за господарів забив Сілва після обрізки гравця "Шахтаря" у власній карній зоні, а у відповідь Тарас Степаненко ударом головою забив після подачі з кутового від Тайсона – 3:2.

Переломним моментом баталії став гол Алана Патріка ударом від газону на 71 хвилині, який приніс "гірникам" нічию 3:3 і загальний рахунок двох матчів 5:4 подарував українському клубові путівку до 1/8 фіналу.

Примітно, "Шахтар" 21 раз починав двохматчеві протистояння в єврокубках з домашньої перемоги і в підсумку виграв 16 з них.

Українські Національні Новини

Спорт