matematik-vvazhaye-scho-ves-v-sviti-virus-yakiy-viklikaye-covid-mozhe-pomistitsya-v-banku-z-pid-gazovanoyi-vodi

Математик вважає, що весь в світі вірус, який викликає COVID, може поміститься в банку з-під газованої води

 • 16935 переглядiв

КИЇВ. 11 лютого. УНН. За словами британського математика, однієї банки з-під під газованої води було б достатньо, щоб вмістити весь вірус, що викликає COVID-19, який в даний час циркулює в світі. Про це УНН повідомляє з посиланням на Sky News.

Експерт з математики з Університету Бата Кіт Йейтс з'ясував, що в світі одночасно існує близько двох квінтильйонів - або двох мільярдів мільярдів - вірусних частинок SARS-CoV-2.

"Дивно думати, що всі проблеми, збої, труднощі і людські жертви, які відбулися за останній рік, можуть скласти всього кілька ковтків", - сказав він.

Детально описуючи етапи своїх розрахунків, Йейтс розповів, що використовував діаметр SARS-CoV-2 - в середньому близько 100 нанометрів, або 100 мільярдних часток метра, - а потім вирахував об'єм сферичного вірусу.

За його словами, навіть з урахуванням виступаючих білків-шипів і того факту, що сферичні частинки будуть залишати зазори, коли складені разом, їх загальна кількість все одно менше, ніж обсяг однієї 330-мілілітрової банки коли.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Майже стовідсоткова захист: в США прийшли до висновку, що носіння двох масок значно підвищує захист від коронавірусу

Українські Національні Новини

Здоров'я