mavpyacha-vista-stanovit-pomirniy-rizik-dlya-zdorovya-naselennya-vooz

Мавпяча віспа становить помірний ризик для здоров’я населення - ВООЗ

 • 172725 переглядiв

КИЇВ. 30 травня. УНН. Всесвітня організація охорони здоров’я заявила, що мавпяча віспа становить помірний ризик для загального громадського здоров’я на глобальному рівні, на тлі того, як випадки захворювання були зареєстровані у країнах, де ця хвороба зазвичай не зустрічається. Про це інформує УНН з посиланням на Reuters.

Цитата

"Ризик для громадського здоров’я може стати високим, якщо цей вірус скористається можливістю утвердитися як збудник для людини й пошириться на групи з вищим ризиком важких захворювань, таких як маленькі діти та люди з ослабленим імунітетом", – повідомили у ВООЗ.

Деталі

Як інформує агентство, раптова поява мавпячої віспи у кількох неендемічних країнах свідчить про невиявлену передачу протягом певного часу та нещодавні події, що посилюються. У ВООЗ очікують, що повідомлять про більше випадків у міру розширення нагляду в ендемічних і неендемічних країнах.

Додамо

Станом на 26 травня було зареєстровано загалом 257 лабораторно підтверджених випадків та приблизно 120 підозрілих випадків захворювань на мавпячу віспу у 23 країнах світу. Про летальні випадки не повідомляли.

За прогнозом головного державного санітарного лікаря Ігора Кузіна, в Україні будуть зареєстровані випадки мавпячої віспи, але епідеміологічного спалаху не буде.

Українські Національні Новини

Суспільство