maydanchik-zaporizkoyi-aes-zakhopleniy-rosiyskimi-okupantami-energobloki-zberigayut-tsilisnist-oda

Майданчик Запорізької АЕС захоплений російськими окупантами, енергоблоки зберігають цілісність - ОДА

 • 262536 переглядiв

КИЇВ. 4 березня. УНН. Майданчик Запорізької АЕС захоплений російськими окупантами. Про це з посиланням на інформацію Державної інспекції ядерного регулювання України повідомляє голова Запорізької ОДА Олександр Старух вранці у п'ятницю, 4 березня, пише УНН.

Цитата

"Майданчик Запорізької АЕС захоплений військовими силами Російської Федерації", - йдеться у повідомленні голови ОДА у Telegram з посиланням на Державну інспекції ядерного регулювання України.

Зазначається, що "оперативним персоналом контролюється стан енергоблоків та забезпечується їх експлуатація відповідно до вимог технологічних регламентів безпечної експлуатації".

Деталі

Повідомляється, також з посиланням на інформацію ДІЯРУ, що енергоблоки ЗАЕС зберігають цілісність.

"Енергоблоки ЗАЕС зберігають цілісність. Системи та елементи, важливі для безпеки АЕС, знаходяться в працездатному стані. Наявні ушкодження будови реакторного відділення енергоблока № 1, які не впливають на безпеку енергоблока", - йдеться у повідомленні.

Змін радіаційного стану на поточний час, як зазначається, - не зафіксовано.

Активовано Інформаційно-кризовий штаб Держатомрегулювання. Фахівці Держатомрегулювання та ДНТЦ ЯРБ підтримують зв’язок з керівництвом Запорізької АЕС.

Доповнення

За повідомленням, 4 березня 2022 військовими силами Російської Федерації здійснено обстріл майданчика Запорізької АЕС. Внаслідок обстрілів виникла пожежа на території ЗАЕС. Станом на 6:20 силами підрозділів ДСНС України пожежу ліквідовано. Інформація про загиблих та травмованих наразі відсутня.

Українські Національні Новини

Суспільство