mayora-dfs-u-khersonskiy-oblasti-suditimut-za-khabarnitstvo

Майора ДФС у Херсонській області судитимуть за хабарництво

 • 9034 переглядiв

КИЇВ. 5 липня. УНН. Обвинувальний акт стосовно заступника начальника відділу головного управління Державної фіскальної служби у Херсонській області, затриманого на хабарі у 4 тис. 500 дол. США за уникнення відповідальності підприємцем за виявлені під час перевірки порушення, направлено до суду. Про це передає УНН з посиланням на прес-службу військової прокуратури Південного регіону України.

"Обвинувальний акт щодо заступника начальника відділу ГУ ДФС у Херсонській області, затриманого на хабарі, направлено до суду", - йдеться у повідомленні.

Досудовим розслідуванням установлено, що вказаний співробітник правоохоронного органу, бажаючи покращити своє матеріальне становище за чужий кошт, вимагав та одержав від підприємця неправомірну вигоду в сумі 4,5 тис. дол. США.

За такі кошти вказаний податківець пообіцяв вплинути на посадових осіб фіскальної служби щодо прийняття рішення, пов’язаного з уникненням від відповідальності за допущені порушення законодавства в діяльності приватного підприємства, виявлені під час планової перевірки.

8-го лютого 2017 року злочинні дій майора податкової міліції були викриті та припинені офіцерами військової прокуратури Херсонського гарнізону Південного регіону України спільно із співробітниками департаменту захисту економіки Національної поліції України та відділу внутрішньої безпеки управління ДФС України в Херсонській області.

Йому повідомлено про підозру у вчиненні злочину, передбаченого ч. 3 ст. 369-2 Кримінального кодексу України (зловживання впливом).
За скоєний злочин посадовцю загрожує до 8-ми років позбавлення волі.

Як повідомляв УНН 30 червня, обвинувальний акт щодо екс-податківців і помічника нардепа, які заволоділи 66 млн грн, переданий в суд.

 

Українські Національні Новини

Кримінал та НП