mayya-sandu-rosiya-khoche-vikoristati-moldovu-proti-ukrayini-tak-samo-yak-vona-vikoristovuye-bilorus

Санду: "В інтересах росії, щоб у Молдові була корупція, хаос і корумповані політики, яких вони можуть купити"

 • 228365 переглядiв

КИЇВ. 30 березня. УНН. Мета кремля — підірвати урядову арку в Кишиневі та поставити до керівництва проросійських представників, щоб мати можливість використати Республіку Молдова проти України. Про це заявила президент Майя Санду під час передачі "Точки роздумів" для Vocea Bessarabiei, передає УНН.

Деталі 

Глава держави стверджує, що в інтересах росії, щоб у Молдові була корупція, хаос і корумповані політики, яких вони можуть купити.

«Спроби з боку російської федерації підірвати владу, повалити владу, і у нас є більше доказів цьому. Зрозуміло, що рф намагається встановити в Кишиневі проросійський уряд, щоб використати Республіку Молдова, зокрема і проти України, як це робить, наприклад, у випадку з білоруссю. А ви бачили нещодавні заяви кремлівської влади, на кшталт про те, що вони розмістять ядерну зброю на території білорусі. Це саме те, що російська федерація хоче зробити у випадку з Республікою Молдова, тільки сьогодні в Молдові є незалежний уряд, який обирають громадяни, який працює на благо громадян, і тому його не можна використовувати так, як його використовував проросійський уряд» — заявила Майя Санду.

Санду додала, що російська федерація не припинить спроби дестабілізувати Молдову.

«росія хоче, щоб корумповані політики в Кишиневі купували і використовували у своїх інтересах, і це робиться для контролю над цим простором. Контролювати простір, де панує хаос, злидні, корупція, набагато легше, ніж країну, яка твердо йде шляхом демократії, із сильними інститутами, що не допускають втручання російської федерації у внутрішні справи Республіки Молдова. Тож абсолютно зрозуміло, що намагається зробити російська федерація, але кремля не стосується те, що ми робимо. Ми хочемо побудувати країну, в якій люди відчувають себе в безпеці» — сказала Майя Санду.

Українські Національні Новини

Новини Світу