mayzhe-1-tis-nelegalnikh-immigrantiv-schodnya-namagayutsya-proniknuti-v-ssha

Майже 1 тис. нелегальних іммігрантів щодня намагаються проникнути у США

 • 8958 переглядiв

КИЇВ. 17 січня. УНН. Майже 1 тис. нелегальних іммігрантів щодня намагаються проникнути у США, незважаючи на вжиті владою заходи щодо посилення контролю на південному кордоні. Про це заявила у вівторок глава міністерства внутрішньої безпеки Кірстен Нільсен, виступаючи на слуханнях у сенатському юридичному комітеті Конгресу США, інформує УНН.

“У 2017 фінансовому році на нашому південному кордоні були затримані при спробі незаконно потрапити до країни 303,9 тис. осіб, у той час як у 2016 фінансовому році — 408,9 тис. Кількість затримань зменшилася майже на 26%. Але ми не повинні заспокоюватися на цьому: кожен день майже 1 тис. нелегальних іммігрантів намагаються перейти наш кордон”, - зазначила Нільсен.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Трамп просить у Конгресу 18 млрд доларів США для фінансування стіни на кордоні з Мексикою

“До того ж ми спостерігаємо зростання кількості випадків спроб незаконно потрапити в країну з боку сімей, а також дітей, яких не супроводжують дорослі. В останні кілька місяців число таких дітей збільшилася на 30%”, — додала глава міністерства внутрішньої безпеки США.

На її переконання, нелегальна імміграція — “неприйнятний ризик для нашої суспільної та національної безпеки”. “Ми повинні відновити повний контроль над нашими кордонами”, — підкреслила вона. “І в цьому контексті нам потрібна надійна стіна на кордоні з Мексикою”, — вказала Нільсен.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Мер Нью-Йорка виступив на мітингу проти міграційної політики Трампа

Така стіна — одне з ключових передвиборних обіцянок президента Дональда Трампа, який називає нелегальних іммігрантів “злочинцями”, яких слід виявляти і депортувати. Указ про її будівництві він підписав ще 25 січня минулого року, але Конгрес досі не виділив необхідні кошти.

Як раніше повідомляло УНН, адміністрація президента США Дональда Трампа запросила у Конгресу 18 млрд доларів США на фінансування початкового етапу спорудження стіни на кордоні з Мексикою, який завершиться до 2027 року.

Українські Національні Новини

Новини Світу