mayzhe-21-tis-osib-pomerli-vid-onkokhvorb-na-poltavschini-za-7-rokiv

Майже 21 тис. осіб померли від онкохворб на Полтавщині за 7 років

 • 12262 переглядiв

КИЇВ. 1 березня. УНН. У Полтавській області протягом 2016 року було виявлено 1 тис. 242 випадки онкозахворювань під час профілактичних оглядів. Про це у відповідь на запит УНН повідомили у департаменті охорони здоров’я Полтавської ОДА.

Водночас загалом протягом 7 років (2010-2016 рр. — ред.) у Полтавській області 7 тис. 896 випадків онкозахворювань було виявлено під час профілактичних оглядів.

Також у департаменті повідомили про рівень смертності від ракових захворювань в області протягом 7 років (2010—2016 років — ред.).

Так, кількість осіб, які померли від злоякісних новоутворень протягом 7 років у Полтавській області, становить 20 тис. 732 особи.

Нагадаємо, смертність від раку на Донеччині за рік зросла на 17,5%.

За словами фахівців, для ефективної боротьби із онкозахворюваннями в Україні необхідно створити єдиний медичний простір профілактики та раннього виявлення онкологічних захворювань.

За словами лікаря МЦ “Клініка Спіженко” А.Шкіряка, на жаль, в українців страх отримати невтішний діагноз переважає над здоровим ґлуздом. Саме тому хворі часто не йдуть до лікаря вчасно, на ранніх стадіях хвороби.

Українські Національні Новини

Здоров'я