mayzhe-27-tisyach-kontraktnikiv-napravleno-do-zsu-za-2018-rik

Майже 27 тисяч контрактників направлено до ЗСУ за 2018 рік

 • 9399 переглядiв

КИЇВ. 21 грудня. УНН. Протягом 2018 року військовими комісаріатами України направлено до навчальних центрів та безпосередньо до військових частин Збройних Сил України майже 27 тисяч кандидатів на військову службу за контрактом. Про це повідомляє прес-служба Сухопутних військ Збройних сил України, передає УНН.

"Переважна більшість кандидатів на військову службу за контрактом, - майже 20 тис. осіб, були направленні для укладення контрактів безпосередньо до військових частин – це військовозобов’язані, які включені до оперативного резерву першої черги та мають досвід бойових дій на сході України й були звільнені з військової служби не більше року тому", - йдеться у повідомленні.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Жінка вперше очолила армію країни НАТО

Решту кандидатів направили до навчальних центрів, де вони уклали перші контракти про проходження військової служби у Збройних Силах України.

Біля 90% кандидатів на військову службу за контрактом вирішили служити у бойових військових частинах сухопутних військ ЗС України.

У відомстві додали, що кандидатам на військову службу за контрактом із числа жінок запропоновані посади у бойових військових частинах, мобільних госпіталях та окремих санітарних ротах.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: У ЗСУ розповіли, які виплати отримають резервісти тероборони

"Кількість громадян, прийнятих на військову службу за контрактом до військових частин Збройних Сил України у 2018 році, забезпечила належну укомплектованість бойових військових частин та підрозділів", - додали у відомстві.

ЗСУ очікують підвищення соціальних стандартів для військовослужбовців у 2019 році, що повинно посприяти збільшенню рівня укомплектованості бойових військових частин Збройних Сил України та їх боєздатності.

Як повідомляв УНН, за останній рік Міністерство оборони уклало контракт з 5 тис. резервістами.

Українські Національні Новини

Політика