mayzhe-30-tis-pozhezhnikh-cherguye-na-dilnitsyakh-pid-chas-viboriv

Майже 30 тис. пожежних чергує на дільницях під час виборів

 • 7272 переглядiв

КИЇВ. 21 квітня. УНН. Майже 30 тисяч пожежних чергує на виборчих дільницях під час голосування громадян України. Про це заявив голова Державної служби з надзвичайних ситуацій Микола Чечоткін під час брифінгу, передає кореспондент УНН.

"Для забезпечення пожежної і техногенної безпеки під час другого туру виборів президента Україні від Державної служби з надзвичайних ситуацій залучено близько 39 тис. осіб і 2300 одиниць техніки. На виборчих дільницях працює безпосередньо 29 340 осіб, в тому числі 4090 – представники місцевої пожежної охорони, в пунктах постійної дислокації перебуває 9130 осіб і 2300 одиниць техніки", - зазначив він.

За словами Чечоткіна, крім того, пожежні чергують в аеропортах Закарпатської, Одеської, Харківської, Чернігівської областей. У Києві чергують 10 літаків для перевезення, реагування на надзвичайні ситуації, а також для аеромедичної евакуації, в аеропорту Жуляни чергує літак для перевезення особового складу у разі потреби.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Вибори президента: найважливіше (трансляція)

При цьому він додав, що 349 піротехніків перебуває у готовності для реагування на повідомлення про мінування. У разі потреби ДСНС може залучити понад 700 пересувних електростанцій для забезпечення електроживлення виборчих дільниць.

Нагадаємо, другий тур виборів Президента України проходить у неділю, 21 квітня. Виборчі дільниці відкрились о 8:00 та закриються о 20:00.

Українські Національні Новини

Політика