mayzhe-69-tisyach-rodin-u-kiyevi-stoyat-u-kvartirniy-cherzi

Майже 69 тисяч родин у Києві стоять у квартирній черзі

 • 10158 переглядiв

КИЇВ. 27 березня. УНН. Станом на березень поліпшення житлових умов згідно з квартирним обліком при районних адміністраціях потребує 68786 родин у Києві. Про це повідомила прес-служба Київської міської державної адміністрації у відповіді на запит кореспондента УНН.

Зокрема, в Шевченківському районі Києва станом на 15 березня на квартирному обліку перебуває 7706 сімей у загальній черзі.

У Голосіївському районі станом на березень у квартирній черзі перебуває 6326 родин, у Дарницькому районі - 7320 родин, Святошинському - 7930 родин, у Подільському - 5453 родини, у Дніпровському - 12007 родин, Печерському - 2447 сімей, Деснянському - 6201 родина, Оболонському - 5639 родин, Солом'янському районі - 7757 родин.

Нагадаємо, за даними забудовників, столичний ринок житла здатен легко поглинати до 2 млн квадратних метрів у рік, адже потреба у житлових площах надзвичайно висока. Згідно зі статистикою, у перенаселеному житлі проживає 45% населення України, тоді як у Європі – лише 17%. Учасники ринку житлової нерухомості оцінюють рівень затребуваності нового житла як надзвичайно високий.

"Запит на нові об’єкти, зокрема у "Київміськбуді", дуже великий. Як і потреба людей у житлі в цілому. Що стосується собівартості будівництва, то, на думку наших аналітиків і на думку інших експертів галузі, вона буде і далі зростати. Прогнозуємо зростання на 15-20%", – зазначив президент ХК "Київміськбуд" Ігор Кушнір.

Водночас забудовник зазначає, що інвесторам, які хочуть придбати житло від забудовника, пропонуються програми лояльності, розстрочку або можливість скористатися іпотечним кредитуванням. Це дозволяє придбати житло, навіть не маючи всієї суми вартості помешкання для оплати відразу.

Українські Національні Новини

Економіка