mayzhe-78-ukrayintsiv-gotovi-golosuvati-na-prezidentskikh-viborakh

Майже 78% українців готові голосувати на президентських виборах

 • 17584 переглядiв

КИЇВ. 3 січня. УНН. Майже 78% опитаних українців заявили, що готові під час виборів Президента прийти на виборчі дільниці і проголосувати. Про це повідомила прес-служба Українського інституту соціальних досліджень ім. О.Яременка та Центру "Соціальний моніторинг", передає УНН.

“77,8% опитаних заявили, що готові під час виборів Президента прийти на виборчі дільниці. Вважають, що точно не голосуватимуть, 17,8% респондентів, 4,9% не визначились чи голосуватимуть або ухилились від відповіді”, - йдеться у повідомленні.

На думку опитуваних, наступний Президент має володіти такими рисами:

  • спроможність зупинити війну (55,9%),
  • відстоювати інтереси простих людей (44,5%),
  • компетентність в економіці (44,1%),
  • нетерпимість до корупції (44%),
  • вміння керувати країною (40,1%).

Опитування охопило всю територію країни (за винятком тимчасово окупованих територій Луганської та Донецької областей, АР Крим). Вибіркова сукупність репрезентативна за віком (населення від 18 років і старші), статтю, типом населеного пункту та регіоном. Всього опитано 2045 респондентів. Стандартні відхилення при достовірних 95 відсотках не перевищують 2,2%. Рівень кооперації респондентів становить 57%. Метод отримання інформації: індивідуальне інтерв’ю за місцем проживання респондента "віч-на-віч”.

Як повідомляв УНН, в Україні 31 грудня 2018 року вже стартувала президентська передвиборча кампанія. Наразі троє претендентів подало документи до ЦВК для участі в майбутніх президентських виборах.

Президентські вибори в Україні відбудуться 31 березня.

Українські Національні Новини

Політика