mayzhe-polovina-amerikantsiv-vistupila-za-impichment-trampa

Майже половина американців виступила за імпічмент Трампа

 • 11846 переглядiв

КИЇВ. 3 листопада. УНН. Імпічмент прездента США Дональда Трампа та усунення його з посади президента підтримують 49% американців, 46% – проти. Такими є результати чергового опитування, передає УНН з посиланням на Голос Америки.

Динаміка в оприлюдненому опитуванні, проведеного NBC спільно з Wall Street Journal, не на користь президенту Трампу, адже минулого місяця за цим же опитуванням за імпічмент виступили 43%, проти – 49%.

Разом з тим підтримка президента в лавах його власної республіканської партії лише посилилась. Тільки 6% республіканців – за імпічмент та усунення президента з посади, минулого місяця ця цифра становила 11%.

Серед демократів у боротьбі за номінацію на перегонах 2020 продовжує лідирувати колишній віце-президент Джо Байден (27%), за ним сенаторка Елізабет Воррен (23%), на третьому місці - сенатор Берні Сандерс (19%).

Якщо б загальні вибори пройшли зараз, за даними опитування, Байден отримав би 50% голосів виборців, Трамп – 41%. Відповідно у випадку змагання між Воррен та Трампом, сенаторка б також перемогла діючого президента, отримавши 50% проти 42%.

Загалом, 46% американців відповіли, що вони майже певні, що не голосуватимуть за Трампа на виборах наступного листопада, а 34% сказали, що майже неодмінно віддадуть свої голоси за діючого президента.

На дані опитування відреагував у Twitter і сам Трамп.

"Багато людей слухали мою телефонну розмову з Президентом України, поки вона відбувалася. Я ніколи не чув ніяких скарг. Причина в тому, що це було абсолютно доречно, я кажу ідеально. Республіканці ніколи не були більш єдині, і мій рейтинг схвалення серед республіканців тепер становить 95%!" - написав президент США.

Нагадаємо, раніше у США опублікували нові дані про рейтинг Трампа.

Many people listened to my phone call with the Ukrainian President while it was being made. I never heard any complaints. The reason is that it was totally appropriate, I say perfect. Republicans have never been more unified, and my Republican Approval Rating is now 95%!

— Donald J. Trump (@realDonaldTrump) 3 ноября 2019 г.

Українські Національні Новини

Новини Світу