mayzhe-polovina-ukrayintsiv-nezadovolena-meddopomogoyu-u-likarnyakh-doslidzhennya

Майже половина українців незадоволена меддопомогою у лікарнях – дослідження

 • 12164 переглядiв

КИЇВ. 26 лютого. УНН. Медичною допомогою у лікарнях та стаціонарах задоволені 52% українців. Із року в рік цей показник продовжує падати. Про це повідомила заступник директора Київського міжнародного інституту соціології Вікторія Захожа під час презентації результатів дослідження "Індекс Здоров'я. Україна – 2019", передає УНН.

"Задоволеність меддопомогою у лікарні та стаціонарі. Ситуація трошки складніша. Питання ставилось усім, незважаючи на досвід. Ледве він (індекс задоволеності – ред.) складає половину опитаних – 52%, більше того, має тенденцію до зниження. Попередні роки він був 58-57%", - повідомила Захожа.

Натомість, достатньо високі показники довіри українців сімейним лікарям.

"Задоволеність дільничним терапевтом (сімейним лікарем). Варто відзначити, що впродовж всіх років нашого дослідження індекс перевищує 70%, тобто це хороша новина. Довіра до сімейного лікаря на достатньо високому рівні. Навіть в розрізі областей, жоден регіон не показує незадоволеність сімейним лікарем нижче ніж половину", - розповіла Захожа.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Понад 50% українців вважають, що країна йде у неправильному напрямі – дослідження

Зазначимо, що найвищі показники задоволеності зафіксовані у Волинській (86%), Херсонській (85%), Тернопільській та Житомирській (84%), Сумській (82%) та Івано-Франківській областях (81%).

Додамо, що цей індекс був побудований на основі даних соціологічного дослідження, що проводились у червні-серпні 2019 року. Дослідження провели на основі 10 222 інтерв’ю. Репрезентативне для 24 областей областей та Києва. Анкета розроблена з фахівцями з ЄС та Harvard University.

Як раніше повідомляв УНН, вартість тарифів на медичні послуги, затверджена Національною службою здоров’я, в рамках другого етапу медичної реформи, занижена та доведені до медзакладів розрахунки не дозволять забезпечити пацієнтів повноцінними лікуванням.

Українські Національні Новини

Суспільство