mayzhe-polovina-ukrayintsiv-vvazhaye-scho-dlya-miru-na-donbasi-treba-yti-na-kompromisi-z-rf-opituvannya

Майже половина українців вважає, що для миру на Донбасі треба йти на компроміси з РФ - опитування

 • 11550 переглядiв

КИЇВ. 15 січня. УНН. Для встановлення миру на Донбасі потрібно йти на компроміси з Росією та ватажками ОРДЛО, але не на всі. Так вважають 49% опитаних громадян України, передає УНН з посиланням на дані дослідження Фонду "Демократичні ініціативи" імені Ілька Кучеріва, проведеного спільно з соцслужбою Центру Разумкова.

Згідно з даними опитування, громадянам поставили запитання: "Як ви вважаєте, чи треба задля миру йти на компроміси з Росією та керівниками самопроголошених Донецької та Луганської республік?"

49% респондентів відповіли, що задля миру варто погоджуватися на компроміси, але не на всі.

Водночас, відповідно до проведеного опитування, "за мир за всяку ціну, треба погоджуватися на будь-які компроміси – з ким завгодно і про що завгодно" висловилися 18,1% респондентів.

Однак, 17,1% громадян переконані, що мир на Донбасі можна встановити лише силовим шляхом.

Зазначимо, загальнонаціональне дослідження, проведене Фондом "Демократичні ініціативи" імені Ілька Кучеріва спільно з соціологічною службою Центру Разумкова, проходило з 15 по 19 грудня 2017 року в усіх регіонах України за винятком Криму та окупованих територій Донецької та Луганської областей. Загалом було опитано 2004 респондентів віком від 18 років. Теоретична похибка вибірки не перевищує 2,3%.

Нагадаємо, за даними опитування, посилення санкцій проти РФ сприятиме врегулюванню конфлікту на Донбасі.

Українські Національні Новини

Суспільство