mayzhe-polovina-ukrayintsiv-vvazhayut-vstup-u-nato-naykraschim-variantom-garantuvannya-bezpeki-opituvannya

Майже половина українців вважають вступ у НАТО найкращим варіантом гарантування безпеки – опитування

 • 8239 переглядiв

КИЇВ. 28 грудня. УНН. Найкращим варіантом гарантування безпеки для України був би вступ до НАТО. Так вважають 46%. Про це свідчать результати загальнонаціонального дослідження, проведеного Фондом "Демократичні ініціативи" імені Ілька Кучеріва спільно з соціологічною службою Центру Разумков, передає УНН з посиланням на сайт Фонду.

"Більшість населення вважає, що найкращим варіантом гарантування безпеки для України був би вступ до НАТО – так вважають 46% (у 2917 році – 38,5%) і ще 3% сподіваються на військовий союз із США. Позаблоковий статус обстоюють 24% (29% у 2017 році), а підтримка військового союзу з Росією та іншими країнами СНД становить 7% (5% у 2017 році). Проте у цьому питанні існують істотні регіональні відмінності: членство в НАТО підтримують у Західному (73%) та Центральному (57%) регіонах, а от у Південному (39%), Східному (38%) регіонах віддають перевагу нейтральному статусу України. Більше того, у Східному регіоні 20% вважають найкращим варіантом гарантування безпеки України військовий союз з Росією та іншими країнами СНД", – йдеться в повідомленні.

Також, за даними опитування, якби найближчим часом відбувся референдум щодо вступу України до НАТО, у ньому взяли б участь 69% населення. Серед учасників референдуму 70% проголосували б "за" (66% у 2017 році), 28% – проти (26% у 2017 році), а 4% не визначилися (6% у 2017 році).

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Вступ до НАТО підтримує 40% українців, проти - 36%

Зазначається, що загальнонаціональне дослідження проведено Фондом "Демократичні ініціативи" імені Ілька Кучеріва спільно з соціологічною службою Центру Разумкова з 19 по 25 грудня 2018 року в усіх регіонах України за винятком Криму та окупованих територій Донецької та Луганської областей. Опитано 2017 респондентів віком від 18 років. Теоретична похибка вибірки не перевищує 2,3%.

Нагадаємо, Україна домовилася з окремими країнами-членами НАТО щодо допомоги у виборчий період.

Як повідомляв УНН, за 9 місяців 2018 року Україна виконала лише половину завдань Угоди про асоціацію з Євросоюзом.

Українські Національні Новини

Політика