mazhoritarnikiv-100-go-okrugu-vpiymali-na-nezakonniy-agitatsiyi

Мажоритарників 100-го округу впіймали на незаконній агітації

 • 9901 переглядiв

КИЇВ. 3 липня. УНН. Спостерігачі громадської мережі ОПОРА зафіксували факт незаконної агітації з боку двох кандидатів у народні депутати по 100-му округу (місто Бобринець, Кіровоградська область), передає УНН із посиланням на повідомлення прес-служби громадянської мережі.

В ОПОРІ уточнили, що йдеться, зокрема, про Станіслава Березкіна та Євгенія Лучкова.

Так, Березкін був на урочистостях в місті Помічній Добровеличківського району. Він подарував медалістам шкіл Помічнянської об’єднаної територіальної громади квіти і грамоти за значні досягнення в освіті, свідому громадянську позицію і активну участь в житті школи. А місцеві вчителі отримали від Березкіна грамоти за вагомий внесок у науково-методичну роботу педагогічного колективу та активну участь у громадському житті школи.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: У КВУ розповіли про схему підкупу виборців з боку нардепа Березкіна

Крім того, найкращі випускники шкіл Помічнянської об’єднаної територіальної громади отримали від благодійний фонду Березкіна "Добротвір" перші у їхньому житті стипендії, а вчителі – пам’ятні подарунки.

Поряд з цим, кандидат у нардепи Євген Лучков побував на випускному вечорі у селищі Нове (один із мікрорайонів Кропивницького). Він виступав на урочистій лінійці у ЗОШ №10.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Кандидату у депутати Лучкову загрожує адмінвідповідальність за порушення правил агітації

В ОПОРІ вважають, що обидва кандидати у народні депутати порушили чинне законодавство.

"Наразі в Кіровоградській області спостерігаємо суттєве збільшення активності кандидатів у народні депутати. Політики замовляють вітання в обласних та районних газетах, виступають на концертах, фестивалях. Не оминули вони і випускні вечори в школах. Одні кандидати лише виступали на урочистих лінійках, вручали грамоти, інші – дарували подарунки. В обох випадках це є агітацією. При цьому агітувати в комунальних закладах заборонено українським законодавством.

Щодо чинних народних депутатів, то привітання зі святами не входить в їхні обов’язки", – зазначила координаторка спостереження Громадської мережі ОПОРА за виборами у Кіровоградській області Зоя Лебідь.

Українські Національні Новини

Політика