mea-provede-ekstrenu-naradu-dlya-borotbi-zi-strimkimi-tsinami-na-naftu

МЕА проведе екстрену нараду для боротьби зі стрімким зростанням цін на нафту

 • 107248 переглядiв

КИЇВ. 1 квітня. УНН. Міжнародне енергетичне агентство проведе екстрену зустріч у п'ятницю, щоб обговорити нове вивільнення стратегічних резервів разом із планом Сполучених Штатів з масових поставок, починаючи з травня, для стримання різкого зростання цін на нафту, пише УНН з посиланням на Reuters.

Деталі

Великі споживачі шукають способи послабити вплив світових цін на нафту, які зросли більш ніж на 30% цього року, на їхню економіку після того, як група провідних нафтовиробників ОПЕК+ вирішила дотримуватися планів збільшити обсяги поставок у травні на скромні 432 тисяч барелів на день.

Очікується, що санкції Заходу проти росії після їх вторгнення в Україну призведуть до втрати близько 3 мільйонів барелів на добу (барелів на добу) російської нафти в квітні, за даними МЕА.

Щоб ліквідувати цей дефіцит, президент США Джо Байден у четвер санкціонував найбільше вивільнення зі стратегічних резервів нафти США – 1 мільйон барелів на добу протягом шести місяців, починаючи з травня.

Оголошення США було зроблено за день до того, як країни-члени МЕА повинні зустрітися в п'ятницю о 12:00 за Грінвічем, щоб обговорити подальше екстрене вивільнення запасів нафти, що піде за їхньою угодою від 1 березня про вивільнення близько 60 мільйонів барелів.

Деякі члени Азіатсько-Тихоокеанського регіону заявили, що підтримають ініціативи МЕА.

Японія діятиме належним чином у зв'язку з вивільненням запасів нафти, уважно спостерігаючи за глобальними подіями, заявив міністр промисловості країни Коїті Хагіуда в п'ятницю. "Незрозуміло, чи буде вивільнення зроблено тільки США, чи Сполучені Штати зроблять пропозицію на засіданні МЕА", - заявив він.

Доповнення

Нафта подешевшала через плани США з використання резервів на тлі війни рф проти України.

Українські Національні Новини

Економіка