medichni-pratsivniki-italiyi-podali-pozov-proti-obovyazkovoyi-vaktsinatsiyi

Медичні працівники Італії подали позов проти обов'язкової вакцинації

 • 21350 переглядiв

КИЇВ. 4 липня. УНН. Триста медичних працівників в Італії подали судовий позов проти вимоги про вакцинацію від коронавірусу. Про це пише УНН з посиланням на AFP.

Цитата

"Це не битва супротивників вакцинації, а битва за демократію, - заявив в газеті "Giornale di Brescia" адвокат з конституційного права Даніеле Гранара, який допомагав у створенні справи. - Ми змушуємо людей йти на ризик під загрозою того, що їм більше не дозволять займатися своєю професією", - додав він.

Деталі

Гранара також захищає десятки доглядальниць, які були відсторонені від роботи за відмову від вакцинації.

Контекст

У квітні Італія прийняла закон, який зобов'язує всіх, хто працює в державних або приватних соціальних службах, в тому числі в аптеках і кабінетах лікарів, пройти вакцинацію проти Covid-19 або усунути робітників від роботи без оплати, якщо їх роботодавець не може перепризначити їх на менш "чутливу" посаду.

Після літніх і вразливих осіб в Італії першими вакцинувалися особи, що забезпечують догляд, включаючи вчителів.

В цілому 52,7 мільйона доз вакцин було введено по всій країні, і близько 19,5 мільйона італійців в даний час повністю вакциновані, що становить 36% населення старше 12 років.

Згідно з останніми офіційними даними, 45 750 з 1,9 мільйона найманих працівників охорони здоров'я ще не отримали жодної дози вакцини.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Франція виходить з карантину: які обмеження зняли

Українські Національні Новини

Новини Світу