medichniy-kanabis-ye-a-sotsialnikh-pitan-nemaye-nardep-ivchenko-pro-pozachergovi-zasidannya-radi

Медичний канабіс є, а соціальних питань немає – нардеп Івченко про позачергові засідання Ради

 • 16055 переглядiв

КИЇВ. 12 липня. УНН. Заступник голови партії “Батьківщина” народний депутат Вадим Івченко прокоментував законопроекти, які будуть цього тижня розглянуті на двох позачергових пленарних засідання парламенту, інформує УНН з посиланням на телеканал Рада.

Цитата:

"Будуть розглядатися досить багато речей (у парламенті цього тижня – ред.). Але де про заробітні плати та пенсії? Де про тарифи та соціальні питання? Тобто медичний канабіс є, а соціальних питань немає. (…) Люди поїдуть у відпустку з очікування того, що 17 тисяч гривень коштує фактично 1 тисяча кубічних метрів газу. І платіжки будуть приходити вже. Я не кажу навіть про податкову реформу, де запропоновано обкласти податками майже чотири мільйони селян", - наголосив нардеп.

Деталі

На думку Вадима Івченка, парламент обходить увагою соціальні проблеми низьких заробітних плат, збільшення тарифів і податків, що значно знижує рівень життя українців.

"Після податкової реформи село просто зненавидить тих людей, які ухвалюють ці рішення. (…) Навіщо обкладати податками та при цьому не давати пенсію, не давати пільги на тарифи людям, які годують себе з земельної ділянки, яку вони мають? Це неправильний підхід – повна фіскалізація всього й всіх тих, хто, власне, годує себе", - впевнений нардеп Івченко.

Доповнення

Спікер ВР Дмитро Разумков повідомив, що цього тижня буде два позачергових пленарних засідання Верховної Ради. 

На порядку денному п’ять питань: законопроект про реформування оборонно-промислового комплексу; криміналізація контрабанди товарів; зміни до Податкового кодексу, щодо оподаткування підприємницької діяльності електронних резидентів; питання вдосконалення роботи Антимонопольного комітету.

Водночас, раніше нардеп Олексій Гончаренко оприлюднив документ, в якому Президент України просить скликати позачергове засідання ВР.

На цьому засіданні планують розглянути такі питання:

- про регулювання обігу канабісу в медичних цілях

- про підвищення неоподатковуваної податком суми при замовленнях із зарубіжних інтернет-магазинів з 100 до 150 євро

- про стимулювання розвитку електротранспорту.

Українські Національні Новини

Політика