medik-poradiv-yak-pidgotuvatis-do-zanuryuvannya-v-opolonku

Медик порадив, як підготуватись до занурювання в ополонку

 • 18467 переглядiв

КИЇВ. 18 січня. УНН. Перед тим, як занурюватись у ополонку, слід почати обливатися холодною водою в домашніх умовах або ж на вулиці – обливаючись із відра. Про це повідомив головний лікар Київського міського центру здоров'я Отто Стойка в коментарі кореспонденту УНН.

"Якщо людина хоче підготуватися, то бажано в домашніх умовах робити холодне обливання – з відра чи з душу. Якщо дозволяють умови, в приватному секторі, можна вийти босим на сніг з відром води, облитися на снігу", - зазначив медик.

За його словами, загартовувати організм краще систематично і поступово. Причому, за його словами, бажано загартовуватись удома, тому що ополонка – це вже "найвища форма загартування".

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Медик розповів, кому протипоказані купання на Водохреще

"Це таке вже екстремальне загартування (занурювання в ополонку – ред.), яке взагалі не бажано робити постійно – навіть досвідченим моржам я б рекомендував не частіше 1-2 разів на тиждень це робити", - додав медик.

Безпосередньо перед занурюванням, за словами медика, слід зробити зарядку, щоб як слід розігрітись, а також дихальні вправи. Крім того, слід завчасно потурбуватись про супроводжуючого, який допоможе переодягнутись, а також постелити килимок під ноги, щоб не відморозити пальці ніг.

Нагадаємо, цього року для святкування Водохреща у межах Києва облаштували 11 локацій, на яких будуть працювати рятувальники і медики.

Щоб уникнути переохолодження та не захворіти після занурення в ополонку на Водохреща за порадою ДСНС України у Донецькій області, треба: пірнати дозволено лише у спеціально відведених для цього місцях і лише під контролем рятувальників та медиків; не вживати спиртні напої; до пірнання варто виконати прості фізичні вправи, щоб розігрітися. Після занурення відразу слід випити теплого чаю та вдягнути теплий одяг.

Українські Національні Новини

Здоров'я