medikam-u-cherkasakh-povidomili-pro-pidozru-cherez-diyi-pri-likuvanni-nemovlyati

Медикам у Черкасах повідомили про підозру через дії при лікуванні немовляти

 • 15671 переглядiв

КИЇВ. 16 жовтня. УНН. У Черкасах двом медичним працівникам повідомлено про підозру за фактом неналежного виконання професійних обов’язків, що спричинило тяжкі наслідки для новонародженої дитини. Про це повідомляє УНН із посиланням на пресслужбу прокуратури Черкаської області.

"З’ясовано, що медичні працівники одного з закладів міста Черкаси при лікуванні новонародженої дівчинки неналежно виконали свої професійні обов’язки, внаслідок недбалого та несумлінного до них ставлення, що в сукупності призвело до невиправних змін обличчя дитини", - йдеться в повідомленні.

Двом медичним працівникам повідомлено про підозру у вчиненні кримінального правопорушення, передбаченого ч. 2 ст. 140 (неналежне виконання професійних обов’язків медичним працівником, якщо воно спричинило тяжкі наслідки неповнолітньому) Кримінального кодексу України.

Санкція статті передбачає покарання у вигляді обмеження волі на строк до 5 років або позбавлення волі на строк до 3 років з позбавленням права обіймати певні посади чи займатися певною діяльністю.

"На цей час вживаються заходи щодо повного та всебічного з’ясування обставин вчинення кримінального правопорушення й застосування до осіб, які його вчинили, належної правової процедури", - йдеться в повідомленні.

Нагадаємо, посадовців Національного інституту раку запідозрили у заволодінні коштами пацієнтів.

Українські Національні Новини

Кримінал та НП