medvedyev-zayavlyaye-scho-moskva-mozhe-rozglyadati-sanktsiyi-zakhodu-yak-privid-dlya-viyni

медведєв заявляє, що москва може розглядати санкції Заходу як привід для війни

 • 217648 переглядiв

КИЇВ. 30 червня. УНН. дмитро медведєв, заступник секретаря радбезу рф назвав західні санкції «хамськими та цинічними» та зазначив, що вони межують з «економічною війною», пише УНН з посиланням на росЗМІ.

Цитата

«За певних обставин такі ворожі заходи можуть бути сприйняті як акт міжнародної агресії або навіть як casus belli", - сказав медведєв, використовуючи латинський термін для позначення причини або приводу для оголошення війни. - У відповідь на них держава отримує право на індивідуальну та колективну оборону».

Деталі

Він вважає, що західні санкції нібито «мають чітку мету — завдати якнайбільше болю якомога більшій кількості громадян рф… пересічним громадянам, а не керівництву країни чи бізнес-еліті».

«Головна мета - покарати росіян, намагаючись знизити економічну активність і спровокувати гіперінфляцію», - додав він.

Російські офіційні особи прагнуть применшити вплив західних санкцій, і заява медведєва є рідкісним визнанням того, що вони завдають болю.

Додамо

медведєва, який обіймав посаду президента у 2008–2012 роках, коли путін перемістився на посаду прем'єр-міністра через обмеження термінів повноважень, багато хто вважав на Заході ліберальнішим. Проте в останні місяці він транслював повідомлення, які звучать жорсткіше, ніж заяви кремлівських соратників путіна.

Українські Національні Новини

Новини Світу