medvedyev-zvinuvativ-ssha-u-sprobi-sprovokuvati-rozpad-rosiyi-ta-poperediv-scho-tse-mozhe-prizvesti-do-kintsya-svitu

медведєв звинуватив США у спробі спровокувати розпад росії та попередив, що це може призвести до "кінця світу"

 • 233221 переглядiв

КИЇВ. 4 вересня. УНН. Заступник секретаря ради безпеки росії дмитро медведєв звинуватив США та їхніх союзників у спробі спровокувати розпад країни та попередив, що такі спроби можуть призвести до "кінця світу", передає УНН з посиланням на росЗМІ.

Деталі

Завітавши на церемонію прощання з колишнім радянським лідером Михайлом Горбачовим, медведєв у коментарі пресі згадав про розпад Радянського Союзу в 1991 році і звинуватив США та їхніх союзників у спробах спровокувати розпад росії.

медведєв стверджував, що дехто на Заході хотів би "скористатися військовим конфліктом в Україні, щоб підштовхнути нашу країну до нового розпаду, зробити все, щоб паралізувати російські державні інститути і позбавити країну ефективного контролю, як це сталося в 1991 році".

"Це брудні мрії англо-саксонських збоченців, які засинають із таємною думкою про розпад нашої держави, думками про те, як би розірвати нас на шматки, порізати на дрібні шматочки. Такі спроби дуже небезпечні, і їх не можна недооцінювати. Ці мрійники ігнорують просту аксіому: насильницький розпад ядерної держави — це завжди гра в шахи зі смертю, в якій точно відомо, коли прийде шах і мат: кінець світу для людства".

На закінчення медведєв сказав, що російські ядерні арсенали є "найкращою гарантією захисту великої росії".

Додамо

медведєва, який обіймав посаду президента росії у 2008–2012 роках, коли обмеження терміну повноважень змусило путіна перейти на посаду прем'єр-міністра, на Заході багато хто вважав ліберальнішим за його наставника. Проте, в останні місяці він зробив кілька заяв, які звучали набагато жорсткіше, ніж заяви кремлівських чиновників у очевидній спробі вислужитися перед путіним.

Українські Національні Новини

Новини Світу