memorandum-z-mvf-opublikuyut-vzhe-zavtra-shmigal

Меморандум з МВФ опублікують вже завтра – Шмигаль

 • 13090 переглядiв

КИЇВ. 11 червня. УНН. Текст меморандуму з Міжнародним валютним фондом, який затвердив нову кредитну програму для України, оприлюднять вже завтра, 12 червня. Про це заявив на брифінгу Прем’єр-міністр України Денис Шмигаль, передає кореспондент УНН.

"Ми затвердили меморандум з МВФ. Це довга робота, що була почата до нас, але останні місяці роботи – це щоденні нічні перемовини з Вашингтоном через різницю у часі, офісом МВФ, їх працівниками, керівництвом, із залученням Президента України", - повідомив Шмигаль.

Він зазначив, що це були непрості процеси - домовитись про виділення коштів за спрощеною програмою - тобто програма спочатку і передбачала виділення коштів на структурні реформи.

"Але МВФ розуміючи, що в час глибокої світової кризи проводити структурні реформи – неможливо, адже всі уряди зосереджені на людях та подоланні економічних наслідків. Програми для всіх країн були переведені у режим Stand-by credit – це простіша програма, без структурних вимог, вона коротша в часі – 18 місяців, але строк кредитування – 5 років. Сума кредитування 5 млрд дол., перший транш – 2,1 млрд", - сказав Прем’єр.

Він додав, що далі буде ще 4 транши.

"Завтра цей меморандум буде опублікований МВФ, буде змога з ним ознайомитись. Текст буде опублікований в найближчі дні. Там не передбачається збільшення пенсійного віку чи інших "драконівських" вимог", - резюмував Шмигаль.

Нагадаємо, Рада директорів Міжнародного валютного фонду (МВФ) ухвалила надання Україні 5 млрд доларів на 18 місяців в рамках угоди Stand-by.

Як повідомив Президент Зеленський, Україна отримає перший транш від МВФ у 2,1 млрд доларів США. Це на 200 млн більше, ніж планувалося спочатку.

Україна очікує перший транш 11 червня.

Українські Національні Новини

Політика