memorial-kontstaboru-aushvits-birkenau-rozkritikuvav-kompaniyu-amazon

Меморіал концтабору Аушвіц-Біркенау розкритикував компанію Amazon

 • 16076 переглядiв

КИЇВ. 23 лютого. УНН. Меморіальний музей Аушвіц-Біркенау в Польщі розкритикував американську інтернет-компанію Amazon за "неправильне" відображення Голокосту в серіалі "Мисливці" і за продаж книг, "що містять нацистську пропаганду". Про це йдеться у повідомленні меморіалу в Twitter, інформує УНН.

У серіалі "Мисливці" з Аль-Пачіно в одній з головних ролей, розповідається про групу мисливців за нацистами, які живуть у США в 1970-і роки і навмисними створити там Четвертий рейх.

"Аушвіц був сповнений жахливого болю та страждань, зафіксованих у розповідях тих, хто вижив. Проектування фальшивої гри в шахи у фільмі "Мисливці" - це не лише небезпечна дурість і карикатура, але і провокація до подальших заперечень (трагедії Голокосту - ред.). Ми шануємо жертв, зберігаючи фактичну точність", - повідомляє пресслужба меморіалу.

На адресу творців серіалу з'явилися звинувачення в "поганому смаку". Зокрема, увагу критиків привернула до себе сцена з грою в шахи, де фігурами на дошці виступають ув'язнені. Втрата "шахової фігури" в грі означає смерть учасника цієї постановки.

Як повідомлялося раніше в УНН, Яд Вашем вибачився за "неточності" на користь Росії під час форуму пам'яті жертв Голокосту.

When you decide to make a profit on selling vicious antisemitic Nazi propaganda published without any critical comment or context, you need to remember that those words led not only to the #Holocaust but also many other hate crimes motivated by #antisemitism. https://t.co/qX4Gsz5h6E

— Auschwitz Memorial (@AuschwitzMuseum) February 23, 2020

Auschwitz was full of horrible pain & suffering documented in the accounts of survivors. Inventing a fake game of human chess for @huntersonprime is not only dangerous foolishness & caricature. It also welcomes future deniers. We honor the victims by preserving factual accuracy. pic.twitter.com/UM2KYmA4cw

— Auschwitz Memorial (@AuschwitzMuseum) February 23, 2020

Українські Національні Новини

Новини Світу