memorialni-zakhodi-bez-rf-u-lavrova-vvazhayut-scho-polscha-zagnala-sebe-u-durne-stanovische

Меморіальні заходи без РФ: у Лаврова вважають, що Польща загнала себе "у дурне становище"

 • 14259 переглядiв

КИЇВ. 1 вересня. УНН. Варшава загнала себе в дурне становище, не запросивши Росію на урочисті заходи пам'яті в Польщу. Про це директор департаменту інформації та друку Міністерства закордонних справ Росії Марія Захарова написала на своїй сторінці у Facebook, передає УНН.

На своїй сторінці представниця МЗС РФ процитувала ЗМІ, в яких йшлося про причини відсутності Росії на заходах з нагоди річниці початку Другої світової війни.

"Заступник Міністра закордонних справ Польщі Шимон Шінковскій вель Сенк пояснив, чому Росію не запросили на заходи з нагоди річниці початку Другої світової війни. За його словами, в цей раз вибір країн здійснювався за новим критерієм. "Країни-учасники вибиралися на основі сучасного критерію", - заявив радіостанції Radio Maryja Шінковскій. Згідно з цим критерієм, запрошення отримали країни Євросоюзу, Північноатлантичного альянсу і Східного партнерства. При цьому Росія, за словами політика, не фігурує ні в одному з цих форматів", - йдеться в тексті повідомлення.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Польща не запросила Путіна на 80-ті роковини Другої світової війни

Захарова на таку інформацію відповіла наступною реплікою: "У настільки дурне становище офіційна Варшава давно себе не заганяла".

Раніше УНН повідомляв, що 1 вересня в польській столиці в заходах, присвячених 80-річчю початку Другої світової війни візьмуть участь представники близько 40 країн.

Українські Національні Новини

Політика