mene-duzhe-dratuye-takiy-rozvitok-podiy-kantsler-sholts-pro-bazhannya-turechchini-priyednatisya-do-shos

"Мене дуже дратує такий розвиток подій": канцлер Шольц про бажання Туреччини приєднатися до ШОС

 • 200385 переглядiв

КИЇВ. 20 вересня. УНН. Канцлер Німеччини Олаф Шольц у вівторок заявив, що він "дуже роздратований" спробами Туреччини приєднатися до центральноазіатського органу безпеки, в якому домінують росія і Китай. Про це УНН пише посилаючись на АР.

Цитата

"Це не та організація, яка робить важливий внесок у благополучне глобальне співіснування", - заявив Шольц на Генеральній Асамблеї ООН у Нью-Йорку після зустрічі з Ердоганом.

"Тому мене дуже дратує такий розвиток подій. Але зрештою важливо домовитися про те, що рухає нами, щоб дати зрозуміти, що війна росії з Україною може бути невдалою", — сказав він, згідно зі стенограмою пресконференції.

Доповнення

Президент Туреччини Тайіп Ердоган заявив у суботу, що націлений на членство Туреччини в Шанхайській організації співробітництва, яка також є членом оборонного альянсу НАТО.

Ердоган зробив цю заяву після участі у саміті ШОС в Узбекистані в п'ятницю, де він провів переговори з лідерами, включаючи Сі Цзіньпіна та путіна. Успішна заявка зробить Туреччину першим членом Організації Північноатлантичного договору, який приєднався до блоку ШОС.

Туреччина в 2013 році підписала угоду про партнерство з ШОС. Повноправне членство у блоці дасть Ердогану нові важелі впливу на Захід та перспективу зміцнення економічних зв'язків, оскільки його уряд намагається стабілізувати проблемну економіку напередодні виборів наступного року.

Українські Національні Новини

Новини Світу