meni-nakazali-okupant-rozpoviv-yak-rozstrilyuvav-mirne-naselennya-ukrayini

"Мені наказали": окупант розповів, як розстрілював мирне населення України

 • 380005 переглядiв

КИЇВ. 4 травня. УНН. Російський військовослужбовець зізнався, що підштовхнуло його поїхати до України та обстрілювати українців. За його словами, він виконував наказ командира. Про це повідомляє УНН, посилаючись на пресслужбу СБУ.

Цитата

"Це одне з перших зізнань ворожих загарбників, яке вдалося отримати в ході тривалої та кропіткої роботи української спецслужби. На відео – 21-річний командир відділення Вадим, який пішов на війну, щоб "матеріально підтримати свою матір", - йдеться у повідомленні.

Деталі 

Окупант зазначив, що після перетину кордону його рота потрапила до Сумської області. Дорогою їх розбили українські захисники, тож цей "герой" з колегами украли 2 легкові автомобілі. Йому на зустріч йшов чоловік, якого згодом було цинічно вбито.

"Мне приказали выстрелить – я выстрелил в него одну очередь. Он упал, а мы поехали дальше", - розповідає Вадим.

Такі дії підпадають під ст. 438 Кримінального кодексу України – порушення законів та звичаїв війни. І покарання – до 15 років позбавлення волі.

Доповнення 

Російські загарбники женуть додому каравани з "грузом 200" і замість нових танків, які кинули на цей напрям, вивозять підбитий металолом. При цьому їхня бронетехніка настільки розбомблена, що більше нагадує "троянди".

Жителі так званих "Л/ДНР" закликають своїх земляків навіть під загрозою в'язниці не долучатися до російської армії і не воювати проти України.

Українські Національні Новини

Кримінал та НП