meni-ne-vdalosya-zrobiti-te-scho-planuvala-ramina-v-bakhmuti-potrapila-pid-obstril

“Мені не вдалося зробити те, що планувала”: Раміна в Бахмуті потрапила під обстріл

 • 5966798 переглядiв

КИЇВ. 7 лютого. УНН. Журналістка-блогерка Раміна Есхакзай 23 січня поїхала в одну з найгарячіших точок війни - в Бахмут. Дівчина з командою зняла репортаж і показала своїй мільйонній аудиторії та всьому світу, як живуть цивільні і чому не виїжджають попри небезпеку загинути. Під час відрядження блогерка потрапила під мінометний обстріл, передає УНН.

Цитата

“Це перше моє відео подібного формату. Можна сказати, що мені зовсім не вдалося зробити те, що я планувала. Насправді можна було засмутитися, але я рада, що все відбулося саме так, оскільки це правда українців”, - презентувала свій репортаж блогерка.

Для роботи в прифронтовому місті їй довелося збирати нову команду, адже люди відмовлялися їхати в Бахмут на зйомки через небезпеку. З новою знімальною групою вони створили годинне відео про те, як живуть цивільні за кілька кілометрів від позицій окупантів.

Супроводжував Раміну волонтер Денис Христовий. Хлопець евакуював з міста десятки людей і знає історію чи не кожного. Розповідає, що вмовляти цивільних виїжджати доводиться важко, адже більшість людей відмовляються покидати Бахмут. Серед причин - відсутність грошей, страх опинитися без допомоги в іншому місті, сім’я тощо.

Цитата

“Дайте грошей поїдемо. У мене друг поїхав, потім з Дніпра 600 кілометрів йшов пішки” – каже місцевий.

“Тут поховані мої батьки, діди…У мене захворювання серця, я можу померти в будь-яку мить” – відповіла мешканка Бахмута.

“Я поза політикою. Стараюсь про це не думати” - відповіла продавчиня на питання Раміни, чи є у місцевих усвідомлення того, що у будь-який момент місто можуть захопити росіяни.

В екстремальному репортажі блогерки можна побачити наскільки зруйнований Бахмут від ворожих обстрілів - розбиті будинки без вікон, вирви на дорогах, а на фоні постійні звуки вибухів. І якщо знімальну групу військові заводили в укриття, то місцеві ходять містом без страху, бо звикли. Військовий “Тесла”, який супроводжував групу під час зйомок, розповідає як швидко йде звикання до звуків війни.

Цитата

“Десь тиждень. Тиждень перебування на війні й все. Тут головне включити рацію: ага де літак, він летить звідти, значить наш. Летить снаряд звідти - значить наш, якщо міна свистить значить це твоя, є така приказка (посміхається)” – розповів військовий “Тесла”.

В прифронтовому Бахмуті знімальна група потрапила під мінометний обстріл і покинула місто через загрозу власному життю. Більше деталей - на YouTube каналі Раміни.

Українські Національні Новини

Мультимедіа