menshe-alkogolyu-i-bilshe-fruktiv-likari-rozpovili-yak-ne-zakhvoriti-na-koronavirus-naperedodni-novogo-roku

Менше алкоголю і більше фруктів: лікарі розповіли, як не захворіти на коронавірус напередодні Нового року

 • 23453 переглядiв

КИЇВ. 20 грудня. УНН. До Нового Року залишилося кілька тижнів, у зв'язку цим лікарі Ігор Гайдук та Андрій Роханський поділилися рекомендаціями, які допоможуть уберегтися від коронавірусу, передає УНН.

Деталі

“Звичайно, коли люди будуть довго перебувати в натовпі, то складно щось порекомендувати. Я б хотів додати, що все таки важливо перебувати в гарному настрої. Коли людина в піднесеному настрої, захисна функція організму сильніша. А взагалі потрібно пам'ятати про важливість вакцинації, оскільки вакциновані люди матимуть козир в рукаві і зможуть провести свята вільно", - прокоментував Ігор Гайдук.

Він також нагадав, що важливо дотримуватися заходів індивідуального захисту.

“В першу чергу, потрібно вакцинуватися, але важливо і не забувати про елементарний захист: носити маски правильно, мити руки, адже вірус нікуди не подівся і так далі. Імунітет можна підвищувати фруктами, їх можна їсти всім. І ще раз нагадаю про гарний настрій, людина, що сміється, є більш захищеною", - додав інфекціоніст.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: "Омікрон" в Україні: експерт розповіла, чи витримає медсистема навантаження

Лікар Андрій Роханський також нагадав про необхідність вакцинації.

"У першу чергу, потрібно, щоб максимальна кількість людей вакцинувалася, тоді ми всі будемо більш захищеними. Потрібно прийти і зробити вже цей жест доброї волі для всього українського народу. Я дивлюся, що народ вже розслабився: ходить на масові заходи, концерти. Краще пам'ятати, що від таких заходів потрібно триматися подалі або думати в який натовп ти потрапиш", — сказав він.

Лікар нагадав, що під час святкування краще не налягати на спиртні напої, особливо міцні, оскільки це знижує захисну функцію організму перед вірусами.

"При вживанні святкових напоїв знижується імунітет. Не потрібно розраховувати на те, що алкоголь все дезінфікує, як багато хто думає. Це згубно впливає на організм, потрібно про це пам'ятати. Новий Рік краще провести на свіжому повітрі, менше ризику обмінятися вірусами", — пояснив Роханський.

Додамо

У зв'язку з поширенням нового штаму коронавірусу "Омікрон", який передається набагато швидше, ніж "Дельта" і вже виявлений в Україні, низка лікарів також нагадує про профілактику коронавірусу.

Ізраїльські вчені (69 дослідників, серед яких — 2 Нобелівських лауреата) спільно з вітчизняною компанією "Стерісент Ізраїль Україна "Інститут комплексних систем безпеки" — науково-дослідне підприємство з розробки інноваційних препаратів, розробили новітній засіб, який допомагає в лікуванні і профілактиці всіх штамів Covid-19.

Протипатогенний засіб Sterisent "Санація+Антиковід" і Протипатогенний засіб Sterisent "Санація+Для дихальних шляхів", які можна придбати в аптеках і на сайті компанії http://sterisent.info/, вже отримали сертифікацію медичного виробу класу II-a.

Принцип роботи препаратів дуже простий: розчин потрапляє в дихальні шляхи через небулайзер (стаціонарний або переносний — ред.).

Їх хіміко-фізична дія спрямована на пряме знищення будь-якого вірусу в місці його найбільшого скупчення на слизових оболонках людини в дихальних шляхах. Тому препарати не допускають реплікації вірусу і хвороба не переходить в більш важку стадію.

За протоколом лікування COVID-19, під час хвороби виникають ускладнення бактеріальної та грибкової етіології, що вимагають призначення антибактеріальних і протигрибкових препаратів. Розробники медичних виробів пояснюють: Протипатогенний засіб Sterisent "Санація+Антиковід" і Протипатогенний засіб Sterisent "Санація+Для дихальних шляхів" діють однаково ефективно на всі зазначені патогени. При застосуванні медвиробів на ранній стадії вони не тільки знижують реплікацію SARS-CoV-2 і вірусне навантаження, але і здійснюють профілактику бактеріальних і грибкових ускладнень.

Розробкою цих медичних виробів займалися фахівці на базі науково-дослідних інститутів Академії медичних наук України та Ізраїлю з липня 2019 року. Компанія "Стерісент Ізраїль Україна" Інститут комплексних систем безпеки" співпрацює з провідними науково-дослідними інститутами Ізраїлю та інститутами Академії медичних наук України.

Українські Національні Новини

Суспільство