menshe-nizh-za-dva-tizhni-frn-vidkrila-novu-antimonopolnu-spravu-proti-google

Менше ніж за два тижні: ФРН відкрила нову антимонопольну справу проти Google

 • 14745 переглядiв

КИЇВ. 4 червня. УНН. Німецький антимонопольний регулятор заявив у п'ятницю, що розпочав розслідування щодо сервісу Google News Showcase, платформи, яка робить новини доступними на веб-сайті новин технічного гіганта. Про це йдеться у заяві профільного федерального бюро Bundeskartellamt, передає УНН.

Цитата:

"Федеральне бюро картелів порушило справу проти Alphabet Inc. (Маунтін-В'ю, США) і її дочірньої компанії (Google) з метою перевірки пропозицій, що надає Google News Showcase, відповідно до антимонопольного законодавства", - сказано у заяві.

Деталі

Google News Showcase - це власна новинна служба Google, яка дає можливість виділяти і детально відображати контент видавців новин і яку Google також відкрив для низки німецьких новиннєвих ресурсів.

"Необхідно гарантувати відсутність дискримінації між окремими видавцями. Крім того, сильна позиція Google з точки зору доступу для кінцевих споживачів не повинна призводити до витіснення конкуруючих пропозицій від видавців або інших постачальників новин. Права і обов'язки постачальника контенту і Google за умови участі в програмі повинні бути збалансовані", - прокоментував керівник бюро Андреас Мундт.

Що було раніше

25 травня німецький антимонопольний регулятор заявив, що розпочав розслідування щодо Google стосовно антиконкурентної практики, застосувавши новий закон, який вже використовувався для вивчення дій інших американських технічних гігантів.

Доповнення

Google оголосив про запуск своєї служби Google News Showcase у Німеччині 1 жовтня 2020 року. Згідно з даними Google, це сервіс, де представлені якісні журналістські статті, за які Google платить ліцензійні збори. Спочатку було задіяно 20 медіа-компаній, що представляли 50 публікацій, а потім пропозиція була розширена за рахунок включення додаткового контенту.

Українські Національні Новини

Новини Світу