mer-amsterdama-zaproponuvala-zaboroniti-prodazh-marikhuani-turistam

Мер Амстердама запропонувала заборонити продаж марихуани туристам

 • 16139 переглядiв

КИЇВ. 8 січня. УНН. Мер Амстердама запропонувала заборонити іноземним туристам відвідувати кофешопи, де можна легально купити марихуану. Про це УНН повідомляє з посиланням на нідерландське видання nrc.nl.

Мер Амстердама Фемке Халсема хоче позбавити можливості іноземних туристів легально купувати марихуану. Своє рішення градоначальник пояснила тим, що Амстердаму потрібні туристи, які цікавляться культурним надбанням Нідерландів, а не "канабісс-туристи", які будуть "вештатися п'яними та обкуреними".

Халсема звернула увагу громадськості і влади, що за останні двадцять років кількість кофешопів в місті скоротилося з 283 до 166, однак попит на легкі наркотики виріс. Значний внесок в це, вважає мер, внесли саме канабіс-туристи.

Свою пропозицію мер направила до міської ради для обговорення і в найближчий місяць воно буде розглядатися представниками міської влади.

Відзначається, що план мера підтримали правоохоронці. У той же час, навіть якщо ініціатива буде схвалена, то на її реалізацію знадобиться близько року.

Влада міста вже не перший раз висуває подібну ініціативу. Подібні заборони вже діять в деяких нідерландських містах, наприклад, в Тернезене і Маастріхті. Вважається, що наркотурісти становлять небезпеку для суспільства. У той же час, експерти вважають, що подібні заборони ведуть до зростання вуличної торгівлі каннабісом.

Українські Національні Новини

Новини Світу