mer-chernigova-viddav-dorozhniy-tender-na-115-milyoniv-griven-svoyemu-biznes-partneru

Мер Чернігова віддав "дорожній" тендер на 115 мільйонів гривень своєму бізнес-партнеру

 • 18918 переглядiв

КИЇВ. 6 жовтня. УНН. Напередодні місцевих виборів-2020 міський голова Чернігова Владислав Атрошенко використовує новозбудовані коштом міського бюджету інфраструктурні об’єкти в якості своїх досягнень як очільника міста. Одним із таких об’єктів стало будівництво цього року дороги на мікрорайон Шерстянка в Чернігові. Тендер на її будівництво розміром у майже 116 млн грн отримала компанія "Шляхо-будівельне управління № 14" (“ШБУ-14”), яка належить бізнес-партнеру міського голови Владислава Атрошенка, повідомляє УНН.

Будівництво дороги на Шерстянку, яку чиновники Чернігова називають "особистим досягненням мера", коштувало 115,8 млн грн, з них 60 млн грн – фінансування державного бюджету. Компанія “ШБУ-14”, яка виграла тендер, "перебивши" пропозицію єдиного конкурента всього на 23 тисячі гривень, належить Костянтину Будьонному – старому бізнес-партнеру Атрошенка, з яким вони раніше були співвласниками іншої компанії.

Примітно, що всі свої тендери компанія бізнес-партнера Владислава Атрошенка вигравала виключно за час каденції мера й виключно в Чернігівській області (здебільшого – Чернігові). Так, з 2016 року “ШБУ-14” стала переможцем у 132 державних закупівлях на загальну суму 1,77 млрд грн.

Нагадаємо, усі політологи сходяться на думці, що другий тур виборів міського голови – неминучий у Києві, Дніпрі та Чернігові.

Раніше УНН писав, що міський голова Чернігова Владислав Атрошенко задекларував 1,5 мільйони гривень отриманих дивідендів за вересень.

Українські Національні Новини

Політика