mer-energodara-viyikhav-do-zaporizhzhya-cherez-tisk-okupantiv

Мер Енергодара виїхав до Запоріжжя через тиск окупантів

 • 143968 переглядiв

КИЇВ. 29 квітня. УНН. Міський голова захопленого Енергодара Дмитро Орлов виїхав до Запоріжжя через тиск російських окупантів. Про це повідомляє Запорізька обласна військова адміністрація, передає УНН.

Цитата

"З метою сталого функціонування легітимно обраної влади м. Енергодар було прийнято складне, але правильне рішення – організувати роботу Дмитра Орлова в обласному центрі", – ідеться у повідомленні.

Деталі

Як зазначили, мер виїхав з міста через випадки примусового зміщення місцевої влади на окупованих територіях. Переміщення Орлова дасть змогу ефективніше керувати Енергодаром під час військового стану та ухвалювати важливі  рішення, оскільки більшість організаційних процесів можна реалізувати дистанційно.

"Наразі ми бачимо таку тенденцію, що окупанти починають витісняти та, примушуючи нашу владу, припиняти існування комунальних закладів, установ енергозабезпечення, життєзабезпечення. Ми на це піти не можемо, тому вжили заходів, щоб місто жило, - запевнив голова Запорізької ОДА Олександр Старух.

Старух також наголосив, що розуміє та підтримує жителів, які опинились у окупації, яка супроводжується терором та залякуваннями.

"Ситуація у місті напружена, бо майже 2 місяці територія міста знаходиться під окупацією. Шалений тиск здійснюється на органи місцевого самоврядування, керівників комунальних підприємств та директорів шкіл. Тиск посилюється з кожним днем", – повідомив Орлов.

Наголосили, що саме через тиск на місцеву владу Запорізькою ОВА ухвалили рішення про подальшу роботу Дмитра Орлова та його команди у Запоріжжі.

Доповнення

Раніше повідомляли, що в Енергодарі російські окупанти почали призначати нову фейкову "владу" колаборантів.

Українські Національні Новини

Суспільство