mer-energodara-zayaviv-pro-skupchennya-avto-z-okhochimi-viyikhati-z-pivdnya-do-zaporizhzhya-zakrito-proyizd

Мер Енергодара заявив про скупчення авто з охочими виїхати з півдня до Запоріжжя: закрито проїзд

 • 135523 переглядiв

КИЇВ. 20 травня. УНН. Мер Енергодара Дмитро Орлов заявив сьогодні вранці про скупчення автомобілів у районі Василівки через закритий проїзд з півдня України на Запоріжжя. Напередодні Запорізька ОВА вказувала, що люди намагаються евакуюватися, однак їх не випускають з окупованої частини області, пише УНН.

Цитата

"У районі Василівки скупчилася велика кількість машин, які чекають на можливість проїзду. Автомобілі на Запоріжжя і в зворотному напрямку все ще не пропускають. Закритим залишається проїзд і через Оріхів та Пологи", - вказав мер Енергодара у Telegram.

Деталі

Запорізька ОВА напередодні повідомила, що "через ускладнену безпекову ситуацію єдиний діючий пропускний пункт через Кам'янське тимчасово не працює". "Люди, які намагаються евакуюватися з півдня України до Запоріжжя, змушені були залишитись перед блокпостом рф у місті Василівка. Окрім жителів Запорізької області на пропускному пункті опинилися і жителі з маріупольського та херсонського напрямків. Зараз там знаходиться більше 1000 приватних автомобілів, яких не випускають з окупованої частини Запорізької області", - зазначили у Запорізькій ОВА.

Як вказано, у переважній більшості, в автівках - жінки та діти, а продуктові запаси у людей майже закінчилися.

"Про відкриття гуманітарного коридору, який наразі заблокований, буде повідомлено додатково", - вказали у Запорізькій ОВА.

Доповнення

Генштаб ЗСУ повідомляє, що на Новопавлівському та Запорізькому напрямках вогнем реактивної та ствольної артилерії та мінометів противник минулої доби уражав інфраструктуру та мирні домогосподарства, вів контрбатарейну боротьбу. У районі населеного пункту Новодарівка зазнав втрат та відійшов на раніше зайняті позиції.

Українські Національні Новини

Суспільство