mer-gdanska-ne-dikhaye-samostiyno-likari

Мер Ґданська не дихає самостійно - лікарі

 • 14525 переглядiв

КИЇВ. 14 січня. УНН. Стан здоров'я мера Ґданська Павла Адамовича як і раніше дуже тяжкий – чоловік не може самостійно дихати. Про це у понеділок повідомили місцеві лікарі, передає УНН з посиланням на wyborcza.p.

"Мер не при свідомості. Він не дихає самостійно. Йому допомагає апарат – ЕКМО (Екстракорпоральна мембранна оксигенація – ред.), який замінює його серце і легені. Прогноз дуже невизначений. Ми боремося", - сказав у понеділок журналістам на прес-конференції один з лікарів Адамовича.

Повідомляється, що за життя мера борються вісім спеціалістів на чолі з фахівцем з анестезіології та інтенсивної терапії. У команду також входять фахівці з загальної хірургії, кардіохірурги, кардіо-анестезіологи.

Нагадаємо, інцидент стався ввечері в неділю під час благодійного заходу “Великий оркестр святкової допомоги”, в ході якого в Польщі щорічно збирають кошти на допомогу медичним закладам. Акція, що проходить у всіх містах Польщі, завершується концертом.

Під час участі в концерті Адамовіча чоловік увірвався на сцену і декілька разів поранив політика ножем.

Пізніше в інтернеті з’явилося відео нападу на Павла Адамовіча під час благодійного концерту, кадри опубліковані на YouTube, а також рядом видань.

Як повідомляв УНН, у ніч на понеділок медики прооперували мера Гданська Павла Адамовіча.

Українські Національні Новини

Новини Світу