mer-lisichanska-proti-toksichnogo-radikala-khto-borotimetsya-za-mandat-na-107-okruzi

Мер Лисичанська проти "токсичного" радикала: хто боротиметься за мандат на 107 окрузі

 • 20153 переглядiв

КИЇВ. 26 червня. УНН. Парламентські перегони набирають обертів. Центральна виборча комісія продовжує публікувати дані про зареєстрованих мажоритарників, які спробують прорватися до парламенту вже 21 липня поточного року. Кандидатури окремих з них досить логічні, але є й такі, яких називають "парашутистами". Мова про кандидатів, що не мають відношення до регіону, але різко починають демонструвати свою турботу про виборців округу. Приклади такого парашутного наскоку маємо і на 107 окрузі Луганської області, передає УНН.

Так, відповідно до відомостей ЦВК, офіційно мажоритарниками тут стали вже 20 осіб.

Найбільш відомий - мер міста Лисичанськ Сергій Шилін. Є керівником Лисичанської міськради з 2015 року. Він - колишній член Партії регіонів. Був висунутий на посаду міського голови від партії "Опозиційний блок". В 2018 році навколо прізвища Шиліна розгорівся скандал. Тоді міський голова опублікував у Facebook фотографії дітей у радянській військовій формі із підписом: “Вот поэтому нас не победить!” Після різкої критики підписників, Шилін фотографії видалив.

Ще один претендент на місце у ВР по 107 округу - Віталій Шведов. Він - чинний депутат Лисичанської міської ради від партії БПП "Солідарність". Шведов нині має гарну впізнаваність та непогані шанси на перемогу. Його не влаштовує діюча ситуація на Луганщині, яку він називає епохою політичного свавілля, корупції, тотального злодійства і популістів. Своєму виборцю Шведов, серед іншого, обіцяє "врятувати місто Лисичанськ" та "відродити місто Попасна".

Також, балотуватиметься у народні депутати по 107 округу діючий секретар Лисичанської міської ради Едуард Щеглаков. Він народився у місті Гомель (Білорусь), протягом останніх 5 років проживає в країні. Сьогодні Щеглаков є членом Політичної партії "ОПОЗИЦІЙНА ПЛАТФОРМА – ЗА ЖИТТЯ". Він не має судимості. В українських ЗМІ прізвище Щеглакова фігурує досить рідко.

Але є ще один претендент на місце у ВР від 107 округу. Це - діючий народний депутат Сергій Рибалка. Дані про його офіційну реєстрацію на сайті ЦВК з'явилися 21 червня. Але заяви Рибалки про "порятунок округу", "відновлення регіону" та "високі заробітні плати для луганчан" почали рясніти у місцевій пресі задовго до того. Поява Рибалки на 107 округу виглядає досить дивно. Адже сам він - з Дніпра, й експерти припускали, що в Раду він може йти по 39 округу Дніпропетровської області. 

До того ж – Рибалка – радикал! Проте, в оновлені списки партії, Ляшко його не взяв. А тому Рибалка вже зараз намагається дистанціюватися від риторики рідної партії та, навіть, почав вести спілкування у соціальних мережах російською мовою.

Рибалка завзято критикує позицію центральної і місцевої влади щодо Луганської області. Заявляє, що в регіоні потрібно створювати сприятливі умови для розвитку економіки. І, у класичній для нього риториці, переконує, що знає як створити в Луганській області робочі місця

Але виборці Рибалки, вочевидь, йому не вірять. Українці розкритикували наміри радикала балотуватися по 107 округу, припустивши, що Рибалка зробив ставку на Луганськ, бо у Дніпрі його ніхто не підтримає.

Розкритикували вибір радикала і його колеги по парламенту. Зокрема, на думку нардепа Євгена Мураєва, Рибалка на мажоритарному окрузі на Луганщині отримає хіба що "вирок". 

Рибалка почав зводити свою політичну репутацію нанівець через три роки після отримання депутатського мандата (листопад, 2014 року - ред.). Так, у квітні 2017 року журналісти виявили Липецький снековий завод, до якого Рибалка міг мати відношення. Тоді ж УСБУ в Сумській області відкрило кримінальне провадження через постачання та продаж товарів снекової компанії ТОВ “Снек експорт” (належить батькові нардепа Сергія Рибалки — Віктору Рибалці — ред.) на окуповані території.

Сьогодні ж СБУ продовжує підозрювати сімейний бізнес Рибалки в організації незаконної торгівлі снеками на окупованих територіях, зокрема, на тих, що підконтрольні "ЛНР". Одному з топ-менеджерів (ТОВ "Снек Експорт") у цій справі вже був винесений обвинувальний вирок

На додаток — за 5 років плідною депутатською діяльністю Рибалка не прославився. Так, останні 1,5 роки жоден законопроект, де у співавторах був Рибалка, не став законом. Рибалка неодноразово потрапляв у антирейтинги прогульників ВР, та не виконував обіцянки і маніпулював фактами

Як писав УНН, МВС розглядає заяву від партії "Слуга народу" щодо кандидатів-"клонів". 

Українські Національні Новини

Політика