mer-mariupolya-pidtverdiv-masovi-pokhovannya-u-mangushi-prosit-maxar-zrobiti-znimki

Мер Маріуполя підтвердив масові поховання у Мангуші, просить Maxar зробити знімки

 • 246276 переглядiв

КИЇВ. 21 квітня. УНН. Окупанти скидають тіла вбитих маріупольців у братську могилу біля Мангуша. Про це повідомив на брифінгу у четвер міський голова Маріуполя Вадим Бойченко, передає кореспондент УНН.

Цитата

"Нажаль я підтверджую цю інформацію (про масові поховання біля Мангуша – ред.), ми бачили, що місто вже другий тиждень поспіль закрите, нікого до міста не пускають, і вони сьогодні використовують так звану "зачистку". Вони ховають злочини, які російська федерація вчинила у місті Маріуполь", - заявив Бойченко.

Деталі

З його слів, за "оптимістичними" оцінками міської влади, більше 20 тисяч мирних жителів загинули від ворожої артилерії або авіації на вулицях міста Маріуполя.

"Нажаль, ми бачимо, що тіла загиблих маріупольців почали зникати з вулиць нашого міста. Наші мешканці дають нам цю інформацію… Вони (окупанти – ред) використовують три такі інструменти. Перший – це братські могили, ми шукали, де воно розпочнеться, і от воно розпочалось", - зазначив міський голова.

Він повідомив, що навколо міста Мангуш є об'їздна дорога, з лівої сторони є заправочний пункт ОККО, за ним є старе кладовище, біля нього є поле.

"І в цьому полі риють величезні рви довжиною 30 м, і туди звозять величезними вантажівками наших мешканців, вбитих військами рф, і ховають там військові злочини. Сьогодні це вже має ознаку військового злочину. Ми запросили Maxar, щоб вони підтвердили це знімками із супутників", - додав він.

Нагадаємо

Раніше сьогодні радник мера Петро Андрющенко повідомив, що поблизу Маріуполя, шукаючи місця масового захоронення загиблих маріупольців, виявили вириті окупантами 30-метрові братські могили, куди тіла звозять вантажівками.

Українські Національні Новини

Суспільство