mer-mariupolya-poobitsyav-vstanoviti-v-tsentri-mista-skulpturu-babtsi-z-radyanskim-praporom-andryuschenko

"Мер" Маріуполя пообіцяв встановити в центрі міста скульптуру бабці з радянським прапором - Андрющенко

 • 260717 переглядiв

КИЇВ. 2 травня. УНН. Самопроголошений "мер" Маріуполя Іващенко пообіцяв встановити в центрі міста скульптуру бабці з радянським прапором. Про це повідомив у Telegram радник мера Маріуполя Петро Андрющенко, передає УНН.

Цитата

"Само названий мер Маріуполя "трупожер" Іващенко пообіцяв встановити в центрі міста статую бабці з радянським прапором. Як символ підтримки Маріуполя росією", - йдеться у повідомленні.

Додамо

Сам же Андрющенко запропонував просто встановити "статую старої з косою".

"Як справжній символ підтримки Маріуполя росією", - резюмував він.

Контекст

Як пише TJ, з початку збройного конфлікту росії з Україною прихильники "спецоперації" об'єднуються під яскравими символами, які підтримують, зокрема, і російську владу. Це і вже звичні георгіївські стрічки і триколори, і латинські літери, що закріпилися в контексті, і білі пов'язки на плечах. У квітні виник новий відомий образ — бабуся з червоним прапором.

За місяць українська бабуся пройшла шлях від героїні вірусного ролика до інструменту російської пропаганди. У мережі їй присвячують малюнки та вірші, влада рф обіцяє "відправити її в космос" і запросити на парад на честь Дня перемоги, а противники подій отримують штрафи за "опоганення образу".

Українські Національні Новини

Суспільство