mer-moskvi-poperediv-pro-timchasovi-ale-zhorstki-obmezhennya-cherez-zrostannya-zakhvoryuvanosti-na-covid-19

Мер Москви попередив про "тимчасові, але жорсткі обмеження" через зростання захворюваності на COVID-19

 • 17358 переглядiв

КИЇВ. 17 червня. УНН. Мер Москви Сергій Собянін попередив, що в місті скоро можуть ввести тимчасові жорсткі обмежувальні заходи через зростання захворюваності на COVID-19, пише УНН з посиланням на Meduza.

Цитата

"Ще раз скажу, що все одно це не безмежні можливості, ми знаходимося дуже близько до більш жорстких рішень, - тимчасових, але жорстких рішень щодо обмежень", - сказав Собянін на зустрічі з рестораторами.

Деталі

За словами Собяніна, п'ять днів тому в Москві було близько 13 тисяч ліжок для лікування пацієнтів з коронавірусом.

"І за кілька днів ми все "з'їли" в нуль. За цей період наростили ще 3 тис. ліжок, і практично кожен день "з'їдається" по 200-300 ліжок. За два дні "з'їдається" потужність такої лікарні як Комунарка", - розповів.

За його словами, зараз, в місті розгорнули 17 тисяч ліжок, а незабаром їх число збільшать до 20 тисяч. Собянін додав, що, якщо така динаміка збережеться, то московська влада буде змушена "все більше і більше виводити з нормального обороту лікарні і кидати їх на боротьбу з COVID-19".

Доповнення

Губернатор Санкт-Петербурга Олександр Бєглов підписав постанову про посилення заходів безпеки в місті через поширення коронавірусної інфекції.

Контекст

У Росії з початку червня різко зросла захворюваність коронавірусом. 13 червня були виявлені 14 723 нових випадки COVID-19, що стало максимальним добовим приростом з лютого. У Москві через погіршення епідеміологічної ситуації з 12 по 20 червня оголошено неробочі дні.

В рамках Євро-2020 у Санкт-Петербурзі проходять шість матчів групового етапу і одна гра чвертьфіналу. Крім збірної Росії в Петербурзі грають команди Бельгії, Польщі, Словаччини, Фінляндії і Швеції.

Українські Національні Новини

Здоров'я