mer-novoyi-kakhovki-rozpoviv-skilki-zhiteliv-zalishilosya-v-okupatsiyi

Мер Нової Каховки розповів, скільки жителів залишилося в окупації

 • 445775 переглядiв

СТРАСБУРГ-КИЇВ. 26 жовтня. УНН. У місті Нова Каховка та прилеглих населених пунктах, які входять до однієї територіальної громади у Херсонській області, наразі проживає від 12 до 15 тисяч людей. Про це у ексклюзивному коментарі УНН розповів Новокаховський міський голова Володимир Коваленко.

До громади входить 11 населених пунктів, переважна більшість жителів яких були змушені покинути свої домівки через окупацію.

Цитата

«Я в окупованому місті був 4 місяці і 21 день – виїхав 15 липня. На сьогоднішній день з 65 тисяч мешканців (це 11 населених пунктів громади) залишилось десь 12-15 тисяч, тобто абсолютна більшість мешканців виїхала. Залишилися ті, хто не може виїхати в силу якихось життєвих обставин», - розповів міський голова.

Деталі

Коваленко додав, що «місто не просто напівпусте – у ньому мертва тиша панує». Люди бояться виходити на вулицю без нагальної потреби. Поширеними стали випадки відправлення людей «на підвал», іноді повторно, часто після цього доля захоплених людей невідома.

Міський голова зауважив, що, на жаль, є випадки зрадництва, однак, окупанти навіть не змогли запустити в школах освітній процес.

«Не відбулося взагалі того успіху, на який розраховував ворог, коли займав Нову Каховку і три місяці її не чіпав, як такий «райський куточок». На сьогодні ми всі очікуємо звільнення територій, з великою вірою в те, що це відбудеться найскоріше. Навіть, попри ті руйнації, які відбуваються, повернутися на рідну землю», - пояснив Коваленко.

Міський голова розповів, що підтримує зв’язок з рідним містом, сподівається на скорішу деокупацію та на те, що Каховська ГЕС не зазнає критичних руйнувань, які призведуть до масштабної трагедії.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Мер Нової Каховки розповів про непоправні наслідки від руйнації ГЕС

Українські Національні Новини

Суспільство

    Популярні

    Новини по темі

    У Київській області сьогодні можливі вибухи - ОВА

     • 199812 переглядiв

    12 прильотів: окупанти знову поцілили по Сумщині

     • 137075 переглядiв

    За добу окупанти вбили в Україні 11 цивільних – ОП

     • 121233 переглядiв