mer-odesi-trukhanov-khoche-nagoroditi-sebe-ordenom-bogdana-khmelnitskogo

Мер Одеси Труханов хоче нагородити себе орденом Богдана Хмельницького

 • 44463 переглядiв

КИЇВ. 17 червня. УНН. Сьогодні 17 червня "малий" виконком міськради Одеси зібрався, щоб обговорити, як Геннадію Труханову організувати отримання ордена Богдана Хмельницького. Про це УНН повідомило джерело в місцевій владі.

Деталі

Після наради було вирішено винести це питання на обговорення виконкому 24 червня. Зокрема планується звернення до Президента України з проханням нагородити Труханова орденом з нагоди 30-ти річчя незалежності України.

Відзначимо, що орден Богдана Хмельницького - це державна нагорода України для відзначення громадян за особливі заслуги у захисті державного суверенітету, територіальної цілісності, зміцненні обороноздатності та безпеки України.

Разом з тим, Труханов тільки в 2017 році анулював свій російський паспорт, стверджуючи при цьому, що виданий він був йому в 2011 році без його згоди.

Крім того, на сайті петицій до Президента було звернення з приводу ознак сепаратизму в діях Труханова. Як вказує автор петиції, мер міста неодноразово "провалював включення питання про визнання Росії як країни агресора в засідання міської ради". 

Визнати Росію країною агресором в Одесі зважилися тільки в 2016 році.

Українські Національні Новини

Політика