mer-zhitomira-zvernuvsya-do-biloruskogo-narodu-tse-ne-vasha-ta-ne-nasha-viyna

Мер Житомира звернувся до білоруського народу: це не ваша та не наша війна

 • 164981 переглядiв

КИЇВ. 22 березня. УНН. Міський голова Житомира Сергій Сухомлін закликав білорусів не мовчати та виходити на акції проти війни в Україні. Про це він заявив в ефірі одного з телеканалів, пише УНН.

Деталі

"Хотів би звернутися до білоруського народу, тому що два роки тому у Житомирі проходив економічний форум "Україна-Білорусь" і ми показували свої здобутки", - сказав Сухомлін.

За його словами, після цього форуму влада Житомира для міста закупила чудові мазівські автобуси, а також 50 тролейбусів Белкомунмашу, які сьогодні перевозять громадян.

"Не мовчіть, білоруси, бо так. За усі акції, на які ви зараз вийдете, – ви можете отримати арешт. Ви можете отримати якісь удари палицею по голові. Але на мазовських ваших автобусах у разі вторгнення вам повезуть ваших дітей, ваших батьків. Без рук, без ніг. Вбитими", - сказав мер.

"Заради них виходьте, піднімайте голову і говоріть відкрито, що ви думаєте про війну в Україні. Це не ваша і не наша війна. Це війна путіна, і разом, я думаю, ми матимемо незалежність і України, і незалежну, вільну, демократичну Білорусь", - наголосив Сухомлін.

Раніше

Напередодні в НАТО попередили, що Білорусь може незабаром напасти на Україну і готується потенційно дозволити Росії розмістити ядерну зброю на білоруській землі.

Українські Національні Новини

Суспільство