meriya-odesi-bude-suditisya-z-minoboroni-cherez-zhitloviy-kompleks

Мерія Одеси буде судитися з Міноборони через житловий комплекс

 • 18557 переглядiв

КИЇВ. 6 липня. УНН. Одеська міськрада подала позов до суду на Міністерство оборони України з вимогою стягнути 14,4 млн грн в якості невиплаченого пайового внеску за будівництво ЖК "Чотири сезони", що в районі 2-ої станції Великого Фонтану, повідомляє УНН.

Деталі 

За даними ЗМІ, договір про пайову участь між Одеською міськрадою і замовником - Південним управлінням капітального будівництва Міноборони України, був підписаний в квітні 2018 року. Забудовник, відповідно до договору, повинен був перерахувати мерії 14,4 млн грн, однак, не зробив цього.

Це не перша скандальна ситуація навколо ЖК "Чотири сезони". Так, питання будівництва ЖК було предметом розгляду військової прокуратури. Причина в тому, що чиновники Міноборони дозволили "Будові" самовільно забудувати ділянку землі.

Так, в 2004 році військові передали "Будові" майже 3 га землі під зведення багатоквартирної забудови в обмін на те, що сім'ї військових отримають 20% житлоплощі. Однак у 2015 році директор Південного управління капітального будівництва Міноборони Андрій Мироненко підписав додаткову угоду до інвестиційного договору. Ця додаткова угода залишала військовим всього лише 9%. Сума збитку, нанесеного від недоотримання квартир для військових, склала майже 196 млн грн.

Українські Національні Новини

Економіка