merkel-nazvala-uchasnikiv-nevdalogo-zamakhu-na-adolfa-gitlera-prikladom-dlya-nasliduvannya

Меркель назвала учасників невдалого замаху на Адольфа Гітлера прикладом для наслідування

 • 11115 переглядiв

КИЇВ. 14 липня. УНН. Ангела Меркель назвала учасників невдалого замаху на Адольфа Гітлера прикладом для наслідування. Вона закликала німців долучатися до ініціатив з протистояння правому екстремізму. Про це повідомляє УНН з посиланням на DW. 

Напередодні 75-ої річниці невдалого замаху на Адольфа Гітлера  канцлерка Німеччини Ангела Меркель закликала до рішучого опору правому екстремізму.

"20 липня - це пам'ять про всіх, хто виступив проти панування націонал-соціалізму ... Сьогодні ми також зобов'язані протистояти всім тенденціям, які хочуть знищити демократію", - заявила канцлерка у своєму відеозверненні, оприлюдненому в суботу, 13 липня, на її сайті.

20 липня 1944 року полковник Вермахту Клаус Шенк граф фон Штауффенберг  разом з групою однодумців вчинив невдалу спробу замаху на Гітлера. Після цього фон Штауффенберга та його спільників було страчено. Загалом близько 200 причетних до замаху стали жертвами нацистського режиму.

Меркель назвала їх зразком для наслідування.

"Вони показали, що дослухаються до своєї совісті і, таким чином, вони сформували частину історії Німеччини, яка поза тим була позначена лише суцільною темрявою націонал-соціалізму", - наголосила канцлерка.

Меркель зауважила, що без таких героїчних дій, можливо, й не було б німецької Конституції в сьогоднішньому вигляді, та додала, що люди повинні "радіти існуванню цієї частини історії Німеччини".

Як повідомляв УНН, стало відомо, що говорила Меркель під час останнього нападу тремору

Українські Національні Новини

Новини Світу