merkel-osobisto-poyide-v-ssha-dlya-virishennya-pitannya-pivnichnogo-potoku-2-zmi

Меркель особисто поїде в США для вирішення питання "Північного потоку-2" - ЗМІ

 • 20657 переглядiв

КИЇВ. 11 червня. УНН. Канцлер ФРН Ангела Меркель має намір відправитися з особистим візитом в США для того, щоб вирішити суперечку щодо реалізації проекту "Північний потік - 2". Про це повідомляє газета Handelsblatt, передає УНН.

Деталі

Як інформує видання, посилаючись на свої джерела, точна дата візиту не визначена. Але за попередніми даними, візит відбудеться в липні або в серпні.

Метою візиту канцлера Німеччини до Вашингтона буде обговорення "Північного потоку - 2", при цьому Меркель планує обговорити "широке коло тем", зазначає відомство.

Також повідомляється, що німецькі чиновники вже запропонували кілька способів вирішення спорів. Відзначається, що такі заходи в тому числі торкнуться України.

"Німецька концепція спрямована на те, щоб посилити ту допомогу, яку Німеччина надає Україні, а також розширити підтримку Києву", - повідомляє видання.

Ця поїздка стане першим візитом канцлера в Вашингтон після перемоги Байдена на президентських виборах.

Контекст

Прес-секретар Державного департаменту США Нед Прайс заявив, що позиція США залишається незмінною щодо будівництва "Північного потоку-2". Він зазначив, що метою США залишається забезпечення того, щоб Росія не могла використовувати енергію як інструмент примусу проти України або ще кого-небудь в цьому регіоні.

У компанії-операторі заявили, що морська частина першої нитки газопроводу "Північний потік-2" технічно завершена, а пусконалагоджувальні роботи із заповнення труби газом почнуться 11 червня.

Українські Національні Новини

Політика